Muutoksen tuulissa mukavasti

Vaikka kesä kolkuttaa ovella, suunnitellaan Luovin asiantuntijapalveluissa jo syksyä. Saimme nimittäin OPH:n rahoituksen neljälle uudelle opetustoimen henkilöstökoulutushankkeelle. Se tarkoittaa, että voimme tulevan lukuvuoden aikana järjestää todella runsaasti mielenkiintoisia koulutuksia, työpajoja ja verkkoluentoja maksutta eri puolilla Suomea sekä verkossa laadukkaina Livestream-lähetyksinä.

Koulutuksemme tarjoavat käytännön eväitä opetuksen ja ohjauksen arkeen, työn haasteisiin ja muutoksen tuuliin. Näkökulmamme on erityistä tukea tarvitsevan opiskelijan ohjaamisessa. Parhaimmillaan uudistuva ammatillinen koulutus avaa myös uusia mahdollisuuksia joustavaan ja yksilölliseen oppimiseen, opiskeluun ja osallisuuteen. Näihin mahdollisuuksiin tartutaan Henkilökohtaistaminen ja erityinen tuki -hankkeen koulutuksissa ja työpajoissa.

Erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden määrä lisääntyy kaiken aikaa. Siksi myös jokainen opetusalalla toimiva tarvitsee erityisopetukseen liittyvää osaamista. Meininkiä ja menestystä menetelmillä -hanke tarjoaa työkaluja ja hyviksi havaittuja opetuksen, ohjauksen ja pedagogisen tuen menetelmiä ammatilliseen koulutukseen. Yhtenä teemana hankkeessa on myös innostava oppiminen ja opiskelijan motivaation vahvistaminen.

Koulutuksen uudistukset liittyvät laajempaan muutokseen yhteiskunnassa ja työelämässä. Siksi ohjauksen merkitys korostuu läpi elämän. Mitä mutkikkaampia ovat ongelmat, joita kohtaamme, sitä enemmän tarvitsemme yhteistyötä ja joustavia tapoja toimia. SOS – Sujuva ohjaus ja siirtymät -hankkeessa teemana on ohjaus opintopolun eri vaiheissa, nivelvaiheissa ja työelämässä. Perinteisen koulutuksen sijaan SOS-hanke kokoaa yhteen eri kouluasteiden, työelämän ja verkostojen toimijat edistämään oman alueen nuorten sujuvia opintopolkuja.

Muutoksista huolimatta on asioita, jotka eivät muutu. Lähtökohtana opetus- ja ohjaustyössä on edelleen välittävä vuorovaikutus ja toisen ihmisen kohtaaminen. Mikään opetusmenetelmä ei toimi, jos vuorovaikutus ei toimi. Kohtaamisten laatu korostuu, kun lähiopetuksen määrä vähenee tai kun opiskelijalla on erityisen tuen tarpeita. Vuorovaikutus ja tunteet ovat ratkaisevia myös koko oppilaitoksen pedagogisen hyvinvoinnin sekä työrauhan ja turvallisuuden kannalta. Näiden perusasioiden äärellä ollaan Hyvä fiilis – tehdään yhdessä -hankkeessa, joka on suunnattu koko opetustoimen henkilöstölle peruskouluista toiselle asteelle.

Paras tulee viimeisenä: Toteutamme koulutuksia eri alueilla tarpeiden ja toiveiden perusteella. Klikkaa yllä olevia linkkejä, lue lisää koulutusten sisällöistä ja kerro toiveistasi minulle sähköpostilla sanna.wenstrom(a)luovi.fi, niin tehdään yhteistyötä koulutusten toteuttamiseksi.

Kun osaaminen on kunnossa, on muutoksen tuulissa mukavampaa – yhdessä!

Sanna Wenström
Koulutuskoordinaattori

Kaikki yllä mainitut koulutushankkeet ovat yhteishankkeita. Yhteistyökumppanien tiedot löytyvät linkkien kautta koulutusten www-sivuilta

 

 

 

 

 

 

 

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.