Hyvinvointia online-liikunnasta

Virtuaalisesti vierellä -hankkeen yritysyhteistyökumppani Liikunta- ja tanssistudio Fiilis Fitness on koko kuluneen hankeajan tarjonnut nuorille ilmaisia online-treenejä sekä pilastesta livenä.

Tänä syksynä online-treenejä varten on luotu Luovin opiskelijoille oma Teams-luokka: Fiilis Fitneksen kehonhuolto. Videot olivat aiemmin saatavilla yrityksen Facebook-ryhmässä mutta halusimme tuoda harjoitukset entistä helpommin saataville.

Harjoitusvideoita voi tehdä yhdessä ryhmän kanssa koulussa tai omalla ajalla kotona. Opiskelijoille online-liikuntaa on markkinoitu opiskelijaintra Mastossa. Olemme jalkautuneet myös opetusryhmiin esittelemään Teams-luokkaa ja samalla Fiiliksen yrittäjä Siiri on tarjonnut livenä esimakua joogaharjoituksista. Pääasiassa opiskelijat ovat olleet kiinnostuneita harjoituksista.

Online-liikunnan tarkoituksena on ollut tukea nuorten hyvinvointia, osallisuutta ja opinnoissa jaksamista. Online-liikunta saattaa madaltaa liikkumisen kynnystä, kun harjoituksia voi tehdä aikaan ja paikkaan sitomatta. Videoharjoituksia voi myös tarpeen mukaan kerrata.

Suvi Mäkelä-Lindell
hankepäällikkö
Virtuaalisesti vierellä -hanke

Virtuaalisesti vierellä -hanketta koordinoi Silta-Valmennusyhdistys ry. Yhteistyökumppanina toimii Ammattiopisto Luovi. Hanke toteutetaan Euroopan sosiaalirahaston (ESR) rahoituksella, jonka on myöntänyt Keski-Suomen ELY-keskus.