Kokki
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Kokki työskentelee monipuolisissa ammattikeittiön työtehtävissä. Käytännönläheisten opintojen aikana pääset tutustumaan ravintolakeittiön eri työtehtäviin. Ruoanvalmistuksen lisäksi kokin työhön kuuluu asiakaspalvelua, tarjoilua, astiahuoltoa ja siistimistä sekä leipomista.
Kenelle?
Kokin koulutus sopii sinulle, joka
- pidät hyvästä ruoasta ja olet kiinnostunut erilaisista mauista
- nautit käsillä tekemisestä.
- viihdyt asiakaspalvelussa ja pidät ryhmässä työskentelystä.
- työn fyysisyys sopii sinulle
- huomioit hygienian työskentelyssäsi.
- olet täsmällinen ja innostunut uusien taitojen oppimisesta.
Kokin opinnoissa
- pääset suunnittelemaan, esivalmistelemaan, valmistamaan ja laittamaan esille ateriakokonaisuuksia joko suurelle joukolle tai annoksittain.
- opit tuntemaan raaka-aineet ja huomioimaan myös erityisruokavaliot.
- opit asiakaspalvelua, huolellisuutta ja vastuullisuutta
- opit käyttämään työssä tarvittavia suojavälineitä
- opit tuntemaan työturvallisuussäännöt ja kierrättämään jätteitä.
Mihin työhön valmistun?
Kokkina tulevaisuuden työpaikkasi voi olla esimerkiksi suurkeittiö, lounas- tai alacarteravintola, pikaruokapaikka, kahvila tai muu elintarvikealan yritys.
Näin opiskelet Luovissa
Luovissa voit opiskella ja hankkia osaamista sinulle sopivilla tavoilla. Meillä opiskelet yksilöllisesti ja käytännönläheisesti. Opiskelu voi sisältää sekä lähi- että etäopetusta. Kokin opinnoissa hankit osaamista oppilaitoksen oman ammattikeittiön lisäksi erilaisissa ravintola-alan yrityksissä. Luovissa opiskelu on maksutonta.
Oma suunnitelma ohjaa kohti tavoitteitasi
Teemme kanssasi opintoihisi henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS). Suunnitelmassasi sovimme yhdessä tavoitteistasi, kuinka kauan opintosi kestävät ja missä ja miten opiskelet. Opiskelun suunnittelussa huomioimme aiemmat opintosi ja työkokemuksesi. Myös vahvuutesi, tapasi oppia sekä elämäntilanteesi vaikuttavat suunnitelmasi toteuttamiseen.
Osaava joukkomme on valmiina auttamaan sinua suunnitelmasi laatimisessa ja tavoitteesi saavuttamisessa. Saat ohjausta tavoitteesi mukaan.
Näet videon, jos olet hyväksynyt sivuston evästeet. Muuta evästeasetuksiasi.
Tutkinnon rakenne
Tutkinnon laajuus on vähintään 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu seuraavasti:
Pakolliset tutkinnon osat ovat:
- ravitsemispalveluissa toimiminen
- lounasruokien valmistus
- annosruokien valmistus
Valinnaiset tutkinnon osat
Yhteiset tutkinnon osat
Lisätietoja tutkinnon muodostumisesta ePerusteissa. Linkki aukeaa uuteen välilehteen.
Hae opiskelemaan
Voit hakea opiskelijaksi Luoviin kahdella eri tavalla:
- yhteishaussa 18.2.–18.3.2025
- jatkuvassa haussa ympäri vuoden.
Jatkuva haku
Hae koulutukseen jatkuvassa haussa. Haastattelusta ilmoitetaan hakijalle henkilökohtaisesti. Jatkuva haku avoinna seuraavilla paikkakunnilla:
Yhteishaku 18.2.–18.3.2025
Hae koulutukseen perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaussa 18.2.–18.3.2025. Voit hakea yhteishaussa seuraaville paikkakunnille:
Koulutuspaikat
Voit opiskella kokiksi seuraavilla paikkakunnilla.

Alavus

Helsinki

Imatra

Joensuu

Kokkola

Oulu

Pori

Rovaniemi

Seinäjoki
