Alavus

Ammattiopisto Luovin Alavuden yksikkö sijaitsee maaseutukaupungin sydämessä lähellä palveluja.

Meillä Alavudella voit opiskella ammatillista perustutkintoon johtavaa koulutusta, ammatilliseen koulutukseen valmentavaa koulutusta (VALMA) sekä työhön ja itsenäiseen elämään valmentavaa koulutusta (TELMA).

Työvuosi 2020-2021

Alavuden yksikön työvuosi 2020-2021

Työvuosi Alavuden yksikössä on 4.8.2020–18.6.2021

Syysloma 12.–16.10.2020 (viikko 42)
Joululoma 21.12.2020–3.1.2021
Talviloma 1.–5.3.2021 (viikko 9)
Opiskelijoilla on vapaapäivä: maanantaina 7.9.2020, perjantaina 26.3.2021, perjantaina 23.4.2021 ja helatorstain jälkeisenä perjantaina 14.5.2021
Opiskelijoilla on vapaaviikot 23.–27.11.2020 (viikko 48) ja 3.–7.5.2021 (viikko 18)

Maanantaisin opiskelu alkaa kello 10.00. Perjantaisin kouluviikko päättyy kello 11.00.

Koulukuljetukset ja autopaikat

Ammattiopisto Luovi ei osallistu koulukuljetusten järjestämiseen. Opiskelija tai huoltaja järjestävät koulukuljetuksen itse. Opiskelupaikan varmistuttua ota yhteyttä opiskelijan kotikunnan sosiaalitoimeen kuljetuksen järjestämistä koskevissa asioissa.

Oppilaitoksen alueella on rajoitettu määrä opiskelijoille varattuja autopaikkoja.

Tule tutustumaan Alavudelle

Voit tutustua Alavuden yksikköön ja koulutuksiimme tarkemmin, ennen kuin haet opiskelemaan. Voit sopia vierailukäynnin, hakea tutustumisjaksolle tai hakea koulutuskokeiluun.

Kysy lisää:

Sari Jokela, opintoneuvoja, 040 319 3730, sari.jokela@luovi.fi

Mitä Alavudella voi opiskella?

Tarjoamme Alavudella ammatillista perustutkintoon johtavaa koulutusta, ammatilliseen koulutukseen valmentavaa koulutusta (VALMA) sekä työhön ja itsenäiseen elämään valmentavaa koulutusta (TELMA).

Tutustu tarkemmin ja hae opiskelemaan!

Palvelumme opiskelijoille

Opiskelijaruokailu

Ravintola Kasari

Ravintola Kasari vastaa arkipäivisin Alavuden yksikön opiskelijoiden aamiais-, lounas-, päivällis- ja iltapalatarjoiluista.

Ravintola Kasarin aukioloajat ovat ma-pe

• aamiainen kello 7.20–8.00
• lounas kello 10.40–12.00
• päivällinen kello 15.45–16.30
• iltapala kello 18.00−19.00

Opiskelupäivinä ja työssäoppimisen aikana opiskelija on oikeutettu maksuttomaan lounaaseen. Maksulliset ruokailut voit maksaa käteisellä, pankkikortilla tai Ceepos-sovelluksella.

Ravintola Kasarin sivulle

 

 

Opiskeluhyvinvointi

Voit ottaa yhteyttä opiskeluhyvinvointiin liittyvissä asioissa:

Sari Jokela
Opintoneuvoja
040 319 3730
sari.jokela@luovi.fi

Marjo Kauppinen
Opintoneuvoja
040 319 3886
marjo.kauppinen@luovi.fi

 

Opiskeluterveydenhuolto

Opiskeluterveydenhuolto

Alavuden yksikössä opiskeluterveydenhuollon järjestää terveyskeskus. Uusille opiskelijoille järjestetään terveystarkastukset ensimmäisen työvuoden aikana.

Opiskeluterveydenhuoltopalvelut ovat käytettävissä tarvittaessa. Opiskeluterveydenhuolto on maksutonta.

Ota yhteyttä: terveydenhoitaja Anne Salomaa,040 544 0274

Opiskelijakunta

Opiskelijakunta

Opiskelijakunta tuo opiskelijoiden äänen kuuluville. Opiskelijakunnan hallitus koostuu sekä tutkinto- että valmentavan koulutuksen opiskelijoista. Toiminnassa on mukana myös henkilökunnan edustajia.
Opiskelijakunta tukee opiskelijoiden harrastustoimintaa ja järjestää myös erilaista vapaa-ajan toimintaa, kuten esimerkiksi retkiä sekä ylläpitää kanttiinia.

Kaikki opiskelijat ovat opiskelijakunnan jäseniä opiskelijana ollessaan. Jäsenmaksua ei ole. Toiminnasta saa lisätietoja opiskelijakunnan yhteyshenkilöiltä ja Suomen ammattiin opiskelevien keskusliitosta SAKKI ry:stä osoitteesta www.sakkiry.fi.

Kysy lisää opiskelijakuntatoiminnasta ohjaajiltasi.

Tutor

Tutortoiminta tukee oppilaitoksen kasvatustehtävää ja on osaltaan luomassa opiskeluympäristöä, jossa jokaisella on mahdollisuus kasvaa ja kehittyä omien edellytystensä mukaisesti.

Tutoropiskelija on ystävä- ja luottamusopiskelijaksi koulutettu opiskelija. Hän on mukana tukemassa uusia opiskelijoita erityisesti heidän opintojensa alkuvaiheessa. Tutoropiskelijalta edellytetään sitoutumista omaan opiskeluunsa sekä taitoja tulla toimeen opiskelijatovereidensa kanssa. Henkilökunta kouluttaa ja ohjaa tutoropiskelijoita. Tutorkoulutuksesta ja aktiivisesta tutortoimintaan osallistumisesta opiskelija voi saada sellaista osaamista, joka voidaan tunnustaa osaksi opintoja.

Kysy lisää tutortoiminnasta:

Sari Jokela
Opintoneuvoja
040 319 3730
sari.jokela@luovi.fi

Asuntola

Ammattiopisto Luovin Alavuden yksikön opiskelija-asunnoista suurin osa sijaitsee yksikön välittömässä läheisyydessä. Asuntolassa saat tukea ja ohjausta arkielämän taitoihin. Lue lisää asuntolan esittelysivulta!

Vapaa-ajan toiminta

Järjestämme opiskelijoille monipuolista ohjattua vapaa-ajan toimintaa. Opiskelijoilla on mahdollisuus vaikuttaa vapaa-ajan toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen. Myös opiskelijakunta ja tutorit ovat aktiivisesti mukana opiskelijoiden vapaa-ajan toiminnassa ja sen tukemisessa. Vapaa-ajan toiminnasta tiedotetaan yksikön ilmoitustaululla.

Järjestettyä toimintaa ovat olleet viikoittaiset kerhot, joita järjestetään opiskelijoiden mielenkiinnon mukaan; keilailu, ratsastus, sähly, musiikki, kädentaidot ja ilma-asekerho. Harrastekerhoista osa on opiskelijoille maksullisia. Lisäksi järjestetään elokuva-, karaoke-, bingo- ja diskoiltoja sekä erilaisia teemailtoja. Lukuvuoden aikana osallistutaan erilaisiin kulttuuri- ja urheilutapahtumiin.

Yksikön vapaa-ajantilassa Vaparissa voi käydä pelaamassa mm. ilmakiekkoa ja erilaisia pelejä. Vaparissa voi myös katsella televisiota, käyttää tietokonetta ja kuunnella musiikkia.

Ota yhteyttä

Haluatko jutella lisää opiskelusta Alavudella? Voit myös sopia tutustumiskäynnin tai hakea meille koulutuskokeiluun. Ota yhteyttä!

Hakemiseen liittyvissä asioissa sinua palvelee myös Luovin haku- ja neuvontapalvelut: info@luovi.fi, 040 319 3000.

Tulevat tapahtumat

Alavuden yksikkö

Ammattiopisto Luovi
Alavuden yksikkö
Kasarmintie 10
63300 Alavus

Yksikönjohtaja
Riitta Rauhala
040 319 3722
riitta.rauhala@luovi.fi