Helsinki

Ammattiopisto Luovin Helsingin yksikkö sijaitsee erinomaisten kulkuyhteyksien varrella osoitteessa Elimäenkatu 20, 00510 Helsinki Vallilan kaupunginosassa. Pasilan juna-asemalle on noin 15 minuutin kävelymatka.

Meillä voit opiskella liiketoiminnan perustutkinnossa, media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnossa tai ammatilliseen koulutukseen valmentavassa koulutuksessa (VALMA). Lisäksi tarjoamme työhön ja itsenäiseen elämään valmentavaa TELMA-koulutusta pääosin Myllypuron kaupunginosassa osoitteessa Kivensilmänkuja 1.

Työvuosi 2020-2021

Syyslukukausi 4.8.–18.12.2020
Kevätlukukausi 4.1.2021–4.6.2021

Vapaajaksot

  • Syysloma 12.10.–18.10.2020 (viikko 42)
  • Joululoma 19.12.2020–3.1.2021
  • Etäopetus 4.–5.1.2021
  • Loppiainen 6.1.2021
  • Talviloma 22.–28.2.2021 (viikko 8)
  • Pääsiäinen 2.4.–5.4.2021
  • Helatorstai 13.5.2021
  • Valmistumispäivä 4.6.2021
  • Kesäopetus 7.6.–18.6.2021 (mahdollisuus koulutus-/oppisopimusopiskeluun 21.6.–31.7.2021)

Tule tutustumaan Helsinkiin

Voit tutustua Helsingin yksikköön ja koulutuksiimme tarkemmin ennen kuin haet opiskelemaan. Voit sopia vierailukäynnin tai hakea tutustumisjaksolle.

Huomioithan, että käytämme koronatilanteen vuoksi oppilaitoksessamme kasvomaskeja.

Emme järjestä syksyllä 2020 avoimia ovia vallitsevan koronatilanteen takia. Jos koronatilanne sen sallii, järjestämme avoimet ovet alkuvuodesta 2021. Ilmoitamme mahdollisista avoimista ovista myöhemmin.

Kysy lisää tutustumisista:

Marianna Salminen, opintoneuvoja, 040 319 3245, marianna.salminen@luovi.fi

Mitä Helsingissä voi opiskella?

Tarjoamme Helsingissä ammatillista perustutkintoon johtavaa koulutusta median ja liiketoiminnan aloilla, ammatilliseen koulutukseen valmentavaa koulutusta (VALMA) sekä työhön ja itsenäiseen elämään valmentavaa koulutusta (TELMA).

Tutustu tarkemmin ja hae opiskelemaan!

Palvelumme opiskelijoille

Kulkuohjeet Elimäenkadulle

Osoitteeseen Elimäenkatu 20, 00510 Helsinki pääsee Helsingin keskustasta kaikilla busseilla, jotka ajavat Mäkelänkatua pitkin (muun muassa 64, 65, 66, 67 sekä monet seutubussit) sekä raitiovaunulla 7 tai 1.
Jää pois Mäkelänrinteen pysäkillä (bussi- ja raitiovaunupysäkki), josta yksikköön on noin viiden minuutin kävelymatka. Aivan oppilaitoksen vieressä pysäkillä nimeltä Pasilan konepaja pysähtyy bussit 50 ja 59 sekä raitiovaunu 9.
Tarkemmat aikataulut löytyvät osoitteesta www.hsl.fi. Sivustolla on myös reittiopas (www.reittiopas.fi), johon laittamalla sekä lähtöpaikan että määränpään saa suoraan ohjeet liikennevälineistä sekä kartan.

Ravintolat ja opiskelijaruokailu

Opiskelijoille tarjotaan lounas koulutyöpäivinä. Mikäli tarvitset erityisjärjestelyjä ruokailussasi, ota yhteyttä luokanvalvojaasi tai opintoneuvojaan. Jos sinulla on erikseen valmistettava erityisruokavalio, muista ilmoittaa poissaolostasi ohjaajalle, niin ilmoitamme ruokalaan, ettei ruokaasi valmisteta turhaan.

Kahvio

Opiskelijakahviossa voit suorittaa erilaisia opiskeluusi liittyviä kursseja ja tehtäviä oman opintolinjasi ja omien tavoitteidesi mukaisesti. Siellä pääset harjoittelemaan muun muassa asiakaspalvelua, kassatyöskentelyä ja tiimityötä sekä mainos- ja markkinointimateriaalin valmistamista ohjatusti turvallisessa ympäristössä. Kahvio on myös opiskelijoiden kohtaamispaikka. Siellä voit vaihtaa kuulumisia tai muuten vaan viettää aikaa tauoilla. Opiskelijakahviossa on myynnissä muun muassa kahvia, teetä, limua, karkkia, keksiä ynnä muuta pikkupurtavaa.

Opiskeluhyvinvointi ja henkilöstö

Opiskeluhyvinvoinnin henkilöstö on tukenasi koko opiskeluaikasi. He ovat tukenasi erilaisissa hyvinvointiisi liittyvissä asioissa sekä osallistuvat opintopolkusi suunnitteluun ja toteutukseen yhteistyössä opettajien ja ohjaajien kanssa. Opiskeluhyvinvoinnin henkilöstö tekee yhteistyötä myös lähiverkostojesi, kuten hoitavien ja kuntouttavien tahojen kanssa. Opiskeluhyvinvoinnin palveluista saat tarkemmin tietoa luovi.fi-sivustolta löytyvästä Opiskeluhuoltosuunnitelmasta.

Lisätietoa: Pauliina Lahti, opintoneuvoja, 040 319 3382, pauliina.lahti@luovi.fi

Opiskeluterveydenhuolto, kuraattori- ja psykologipalvelut

Uusille opiskelijoille järjestetään terveystarkastukset ensimmäisen lukuvuoden aikana. Opiskeluterveydenhuoltopalvelut ovat käytettävissä tarvittaessa. Ajanvarauksista ja vastaanottotoiminnasta tiedotetaan paikkakuntakohtaisesti.

Opiskeluterveydenhuolto on maksutonta. Oppilaitos korvaa mahdollisen poliklinikkamaksun opiskeluterveydenhuollossa tai omassa terveyskeskuksessa lääkärin vastaanotolla, mikäli käynti liittyy opiskeluun tai työssäoppimiseen. Oppilaitos ei korvaa muita poliklinikka-, erikoissairaanhoito- tai sairaalamaksuja.

Helsingin yksikön opiskelijat voivat tarvittaessa käydä terveydenhoitajalla aivan koulumme vieressä Stadin Aikuis- ja Ammattiopiston tiloissa osoitteessa Teollisuuskatu 23 H B 234, 00510 Helsinki.

• Terveydenhoitaja Jaana Lumme-Blomqvist, 050 310 5639, jaana.lumme-blomqvist@hel.fi

Terveydenhoitaja tulee koululle esittäytymään orientaatiojakson aikana ja tapaa kaikki uudet opiskelijat.

Muita opiskelijaterveydenhuollon toimijoita Helsingin yksikössä:

Opiskelijatoiminta

Helsingin yksikössä toimii opiskelijakunta, jonka jäseniä ovat kaikki yksikön opiskelijat. Opiskelijakunnan hallitukseen kuuluu edustaja joka ryhmästä ja ainakin yksi henkilökunnan edustaja. Uudet jäsenet ja puheenjohtaja valitaan syyskokouksessa. Jokainen ryhmä äänestää keskuudestaan edustajan hallitukseen. Opiskelijakunnan hallitus edustaa koko Helsingin yksikön opiskelijoita ja tuo opiskelijoiden äänen kuuluville.

Opiskelijakunta voi myös järjestää esimerkiksi retkiä ja tapahtumia. Aktiivisesta opiskelijakuntatoimintaan osallistumisesta opiskelija voi saada osaamista, joka voidaan tunnustaa osaksi opintoja.

Tutortoiminta tukee oppilaitoksen kasvatustehtävää ja on osaltaan luomassa opiskeluympäristöä, jossa jokaisella on mahdollisuus kasvaa ja kehittyä omien edellytystensä mukaisesti. Tutoropiskelija on ystävä- ja luottamusopiskelijaksi koulutettu opiskelija. Hän on mukana tukemassa uusia opiskelijoita erityisesti heidän opintojensa alkuvaiheessa. Tutoropiskelijalta edellytetään sitoutumista omaan opiskeluunsa sekä taitoja tulla toimeen opiskelijatovereidensa kanssa. Henkilökunta kouluttaa ja ohjaa tutoropiskelijoita. Tutorkoulutuksesta ja aktiivisesta tutortoimintaan osallistumisesta opiskelija voi saada sellaista osaamista, joka voidaan tunnustaa osaksi opintoja

Ota yhteyttä

Haluatko jutella lisää opiskelusta Helsingissä? Voit myös halutessasi sopia tutustumiskäynnin. Ota yhteyttä!

Kysy lisää opiskelusta, hakemisesta ja tutustumisista

Marianna Salminen
040 319 3245
marianna.salminen@luovi.fi 

Hakemiseen liittyvissä asioissa sinua palvelee myös Luovin haku- ja neuvontapalvelut: info@luovi.fi, 040 319 3000.

Kysy lisää koulutuksista

Marianna Salminen
Opintoneuvoja (valmentavat koulutukset VALMA ja TELMA)
040 319 3245
marianna.salminen@luovi.fi 

Pauliina Lahti
Opintoneuvoja (ammatilliset perustutkinnot)
040 319 3382
pauliina.lahti@luovi.fi

Kysy lisää muista opiskeluun liittyvistä asioista

Jani Ratia
Opintosihteeri
040 319 3661
jani.ratia@luovi.fi

Tulevat tapahtumat

Emme järjestä syksyllä 2020 avoimia ovia vallitsevan koronatilanteen takia. Jos koronatilanne sen sallii, järjestämme avoimet ovet alkuvuodesta 2021. Ilmoitamme mahdollisista avoimista ovista myöhemmin.

Helsingin yksikkö

Ammattiopisto Luovi
Helsingin yksikkö
Elimäenkatu 20
00510 Helsinki

Yksikönjohtaja
Jussi Kajander
040 319 3464
jussi.kajander@luovi.fi