Kokki

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Kokki työskentelee ruoanvalmistuksen tehtävissä esimerkiksi kahviloissa, ravintoloissa, suurkeittiöissä kuten sairaalan keittiössä, kouluruokalassa tai henkilöstöravintolassa.

Kokki tuntee elintarvikkeet ja raaka-aineet, valmistaa ruokaa myös erityisruokavalioasiakkaille ja laittaa sen esille joko suurelle joukolle kerrallaan tai annoksittain. Kokki tarvitsee työssään  oma-aloitteisuutta, vastuullisuutta, ryhmätyötaitoja sekä asiakaspalvelutaitoja. Opiskelu on hyvin käytännönläheistä.

Tutkinnon rakenne

Tutkinnon laajuus on vähintään 180 osaamispistettä.

Tutkinto muodostuu

  • ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä)
  • yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä)

Tutkintoon kuuluu sekä pakollisia että valinnaisia opintoja.

Lisätietoja tutkinnon suorittamisesta ePerusteissa.

 

Koulutuspaikat

Alavus, Imatra, Kajaani, Liperi, Muhos, Oulu, Rovaniemi, Tampere

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.