Kokki

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto (ent. Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto)

Kokki työskentelee ruoanvalmistuksen tehtävissä esimerkiksi kahviloissa, ravintoloissa, suurkeittiöissä kuten sairaalan keittiössä, kouluruokalassa tai henkilöstöravintolassa.

Kokki tuntee elintarvikkeet ja raaka-aineet, valmistaa ruokaa myös erityisruokavalioasiakkaille ja laittaa sen esille joko suurelle joukolle kerrallaan tai annoksittain. Kokki tarvitsee työssään  oma-aloitteisuutta, vastuullisuutta, ryhmätyötaitoja sekä asiakaspalvelutaitoja. Opiskelu on hyvin käytännönläheistä.

Tutkinnon rakenne

Ammatilliset tutkinnon osat, 135 osaamispistettä

Esimerkiksi:

  • majoitus- ja ravitsemispalveluissa toimiminen
  • lounasruokien valmistus
  • annosruokien valmistus
  • a`la carte ruoanvalmistus
  • kahvilapalvelut
  • palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot
  • suurkeittiön ruokatuotanto

Yhteiset tutkinnon osat, 35 osaamispistettä

Pakollisia 19 osp ja valinnaisia 16 osp opintoja mm. seuraavista: äidinkieli, toinen kotimainen kieli, vieras kieli, matematiikka, fysiikka ja kemia, tieto- ja viestintätekniikka, yhteiskuntataidot, työelämätaidot, yrittäjyys ja yritystoiminta, liikunta, terveystieto.

Vapaasti valittavat tutkinnon osat, 10 osaamispistettä

 

 

 

Koulutuspaikat

Alavus, Imatra, Kajaani, Liperi, Muhos, Oulu, Rovaniemi, Tampere

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.