Euroopan unionin sosiaalirahaston tunnus.
Vipuvoimaa EU:lta.
Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen tunnus

JOT – jatkuvan oppimisen työpolut

Kehitämme asiakaslähtöistä yhteistyötä ammatillisen koulutuksen, yhdistysten, työpajojen ja yritysten välillä. Luomme uusia toimintatapoja ammattiin opiskelun ja työllistymisen tukemiseksi.

Mottomme on: Yhdessä eteenpäin! Tavoitteenamme on etsiä keskeyttämisvaarassa olevalle opiskelijalle omanlainen hyvä polku opinnoissa etenemisessä. 

Työpajalla valmentautujalle tarjotaan mahdollisuus opinnollistaa osaamistaan ja tehdä oma ammattitaito näkyväksi tai opiskella vaikka koko tutkinto.

Hanke toteutetaan yhteistyössä Riverian, Ammattiopisto Luovin ja Joensuun kaupungin kanssa. 

Tavoitteemme

 • Tehdä yhteistyötä maakunnan työpajatoimijoiden ja koulutuksen järjestäjien kesken 
 • Kehittää asiakaslähtöinen malli, jossa ohjautuminen työapajalta opiskeluihin ja opiskeluista työpajavalmennukseen olisi sujuvaa ja tavoitteellista. 
 • Luoda uusia toimintatapoja ammattiin opiskelun ja työllistymisen tukemiseksi 
 • Tukea valmentautujia työpajalla osaamisen opinnollistamisessa 
 • Kehittää yhdessä yritysten ja työnantajien kanssa “seinätöntä” mallia, jossa osaamista voi hankkia työelämässä 
 • Tukea erityisen tuen opiskelijoita ja jalkauttaa vaativan erityisentuen malleja eri oppimisympäristöihin 
 • Tiivistää yhteistyötä Riverian kanssa ja kehittää malli, jossa Luovin opiskelija voisi opiskella Riveriassa tarjottavia opintoja Luovin tuen avulla. 

JOT – Jatkuvan oppimisen työpolut -blogi

 • Telakka-toimintamalli – vaativan erityisen tuen opiskelijan etuoikeus
  Itä-Suomen alueella halutaan laajentaa erityistä ja vaativaa erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden koulutustarjonnan mahdollisuuksia, tukea opintojen läpäisyä ja jatko-ohjausta sekä kehittää oppilaitosten yhteistyötä pedagogisesti. Olemmekin ottaneet tehtäväksemme edistää erityistä ja vaativaa erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden mahdollisuuksia opiskella Riveria ammattiopiston perustutkinnoissa henkilökohtaisella ja tavoitteellisella oppimisen tuella.
 • Ammattiopisto Luovin ja työpajojen yhteistyö
  Tekemällä työtä tuetusti työpajoilla ja työpaikoilla voidaan saavuttaa ammattitaitovaatimusten mukaista osaamista. Yhteistyöhön perustuvassa ohjauksessa ja tuessa huomioidaan elämäntilanne ja oikea-aikaisuus. OPIKKO – oppien kuntoutuksesta koulutukseen -hanke on päättynyt Pirkanmaalla, mutta jatkamme Pohjois-Karjalassa toimintamalleja JOT – jatkuvan oppimisen työpolut -hankkeessa.

Yhteistyössä

Hanketta koordinoi Pohjois-Karjalan Koulutuskuntayhtymä. Yhteistyökumppaneina toimivat Ammattiopisto Luovi ja Joensuun kaupunki. Hanke toteutetaan Euroopan sosiaalirahaston (ESR) -rahoituksella, jonka on myöntänyt Etelä-Savon ELY-keskus.

Lisätietoja

Petri Hämäläinen
hankepäällikkö
040 319 3124
petri.hamalainen@luovi.fi

Tapio Mustonen
työelämäkoordinaattori, hanketyöntekijä
040 3193 338
tapio.mustonen@luovi.fi