Tukea työllistäjälle
Työnantajana on mahdollista saada erilaista tukea erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden työllistämiseen. Katso alta esimerkkejä ja vaihtoehtoja erilaisista tukimuodoista.
Tukea työllistäjälle
Työnantajana voit saada tukea erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden työllistämiseen. Tutustu esimerkiksi seuraaviin tukimuotoihin:
Palkkatuki on työttömän työnhakijan työllistymisen edistämiseksi tarkoitettu harkinnanvarainen tuki. Heinäkuun (2023) alusta lähtien voimaan tulleen palkkatukiuudistuksen myötä työnantaja, joka palkkaa työttömän työnhakijan, voi saada taloudellista tukea palkkatukena 50 prosenttia palkkakustannuksista. Alentuneesti työkykyisen työllistämiseen voi saada 70 % tukea. Eräissä tilanteissa yhdistys, säätiö tai rekisteröity uskonnollinen yhdyskunta voi saada palkkatukea 100 prosenttia palkkauskustannuksista. Palkkatuki myönnetään pääsääntöisesti viideksi tai kymmeneksi kuukaudeksi. Alentuneesti työkykyisestä myönnettävän palkkatuen määrä on jatkossa 70 prosenttia palkkakustannuksista. Työnantajan maksettavaksi tulevia palkan sivukuluja tai lomarahaa ei voi kattaa palkkatuella.
Palkkatukea haetaan ennen työsuhteen alkamista TE-toimistosta Yrityksen ja työnantajan Oma asiointi -palvelun kautta. Hakemukset voi jättää ainoastaan sähköisesti. Tuen hakeminen sähköisesti nopeuttaa hakemuksen käsittelyä.
Työnantajalle maksetaan oppisopimuksen koulutuskorvausta, jos työnantaja ja koulutuksen järjestäjä arvioivat, että koulutuksesta aiheutuu työnantajalle kustannuksia ja sopivat korvauksen maksamisesta.
Työ- ja elinkeinotoimisto voi edistää osatyökykyisen työntekoa työolosuhteiden järjestelytuella. Työnantajana voit saada työolosuhteiden järjestelytukea, jos työhön palkattavan tai työssä jo olevan henkilön vamma tai sairaus edellyttää uusia työvälineitä tai kalusteita, muutostöitä työpaikalla tai apua työssä toiselta työntekijältä.
Tuet työnantajalle täsmätyökykyisten työllistämisessä
Mediapalvelujen toteuttajaksi opiskeleva Viivi kertoo videolla erilaisista taloudellisista ja ohjauksellisista tukimuodoista, joita TE-toimistot ja työllisyyden kuntakokeiluun kuuluva kunta voivat myöntää. Näet videon jos olet hyväksynyt sivuston evästeet. Muuta evästeasetuksiasi.
Luovin tarjoamia tukimuotoja
Työyhteisövalmennus tarjoaa työnantajalle ja työyhteisölle tietoa erityistä tukea tarvitsevan työntekijän työllistämiseen, työhön perehdyttämiseen sekä työyhteisöön integroitumiseen liittyvistä asioista.
Yritysvaikutusten arviointi ennakoi erityistä tukea tarvitsevan henkilön työllistämisestä syntyviä vaikutuksia.
Kysy lisää Luovin tarjoamista tukimuodoista: työelämäasiantuntija Jari Keisu, 040 319 3193, jari.keisu@luovi.fi
Osaajia juuri teidän tarpeisiinne
Onko teillä akuuttia tarvetta työntekijöille tai haluatteko varmistaa osaavaa työvoimaa pitkällä aikavälillä? Harkitsetko opiskelijan työllistämistä tai oppisopimus- tai koulutusopimuspaikan tarjoamista?
Haluamme yhdessä työnantajan kanssa suunnittelemalla varmistaa, että työ ja tekijä kohtaavat. Meiltä voit kysyä myös valmistuvia ammattilaisia.
Myös erilaiset projektityöt ja tapahtumien toteuttaminen yhteistyössä opiskelijoiden kanssa ovat mahdollisia. Yhdessä suunnittelemalla löydämme joustavan ratkaisun juuri teidän tarpeisiinne.