Asuntola­paikan hakeminen

Ammattiopisto Luovissa on asuntola tietyillä paikkakunnilla. Voit hakea asuntolapaikkaa samalla, kun haet opiskelijaksi Luoviin. Asuntolapaikkoja on rajoitetusti.

Kuka voi hakea asuntolapaikkaa?

Asumisoikeus myönnetään ensisijaisesti opiskelijoille, joiden ei ole mahdollista kulkea päivittäistä koulumatkaansa kotoaan käsin. Asuntolapaikan myöntäminen ja asumisoikeusasiat käsitellään yksilökohtaisesti opiskelijavalinnan ja asuntolapaikan haun yhteydessä.

Asuntolapaikkaa ei voida myöntää, jos opiskelijan tarvitsema ohjauksen ja tuen määrä on suurempi kuin oppilaitoksen asuntolassa on mahdollisuus tarjota tai jos opiskelija pystyy kulkemaan koulumatkansa kotoaan käsin.

Näin haet asuntolapaikkaa jatkuvassa haussa

Jatkuvassa haussa koulutuksiin haetaan sähköisellä hakulomakkeella osoitteessa www.luovi.fi/koulutuskalenteri. Samalla hakulomakkeella voit hakea myös asuntolapaikkaa. Lomakkeella on kenttä ”Haen asuntolapaikkaa”. Laita ruksi tähän kenttään.

Näin haet asuntolapaikkaa kevään yhteisessä haussa

Kevään vaativan erityisen tuen opintopolun haussa koulutuksiin haetaan sähköisellä hakulomakkeella osoitteessa opintopolku.fi. Samalla hakulomakkeella voit hakea myös asuntolapaikkaa. Samalla kun lisäät hakulomakkeelle omat hakutoiveesi, sinulle avautuu kysymys ”Haen asuntolapaikkaa”. Vastaa kysymykseen kyllä tai ei. Lisäksi kirjoita Perustelut -kenttään perustelut, miksi haet asuntolapaikkaa. Opintopolun haussa kysymys asuntolapaikasta avautuu vain niiden hakutoiveiden kohdalla, joihin on mahdollista hakea asuntolapaikkaa.

Asuntoloiden sivut

Tutustu Luovin asuntoloiden omille esittelysivuille.