Oulun asuntola

Asuntola Oppimestari on vuonna 2014 uudistettu Ammattiopisto Luovi Oulun 122-paikkainen opiskelija-asuntola.

Sijaitsemme ydinkeskustan läheisyydessä Nahkatehtaankadun koulutustilojen yhteydessä. Myös Luovin Veteraanikadun koulutustilat sijaitsevat Oppimestarista lyhyen kävelymatkan päässä.

Asuntolassa asuminen

Asuntolassa asuminen on valmentautumista omaan elämään. Harjoittelet asuntolassa arkielämän taitoja esimerkiksi vastaat oman huoneesi siivouksesta. Ohjaajat opastavat ja ohjaavat sinua asumisen ja vapaa-ajan taidoissa. Ohjaaja on paikalla asuntolassa myös yöaikaan.

Asuntolassa on tuettua, ohjattua ja osittain itsenäistä asumista. Yhteiset järjestyssäännöt takaavat turvallisen ja tasavertaisen asuinympäristön opiskelujesi ajaksi.

Asuntolassa asuminen on maksutonta. Asuntola on suljettu viikonloppuisin ja oppilaitoksen loma-aikoina. Asuntola on savuton ja päihteetön.

Asuntola Oppimestarin esittely

Katso Asuntola Oppimestarin esittely Thinglinkissä. Saat parhaan kokemuksen laittamalla esityksen koko näytölle oikean alareunan ruutupainikkeesta, mobiililaitteella katsoessa käännä laitteen näyttö vaaka-asentoon. Jos esitys ei näy, muuta evästeasetuksiasi.


Avaa saavutettava näkymä tästä sisällöstä.

Asuntolan tilat

Asuntolassa on ympärivuorokautinen valvonta. Suurin osa asuntolan huoneista on kahden hengen huoneita. Asuntola on esteetön ja saatavilla on myös erityisvarusteltuja huoneita.

Oppimestarin huoneiden varustukseen kuuluu:

  • peruskalusteet
  • minikeittiö (mikro ja jääkaappi, ei keittomahdollisuutta)
  • vessa ja suihku
  • liina- ja petivaatteet (ei pyyhkeitä)
  • maksuton internet-yhteys

Oppimestarin yhteiset tilat ovat opiskelijoiden käytössä koulupäivän jälkeen. Yhteisiä tiloja on useita joissa on mahdollisuus ruuanlaittoon, pyykinpesuun, yhteiseen vapaa-ajan viettoon, pelaamiseen, musiikin harrastamiseen ja vapaaseen oleskeluun. Yhteisiä tiloja ovat:

  • Televisiohuone, jossa voit pelata video- ja lautapelejä, soittaa kitaraa ja pianoa
  • Biljardihuoneessa on biljardi, pöytäjalkapallo, televisio ja askartelutila
  • Messi ja Porina ovat keittiö- ja oleskelutiloja, joista löytyy uuni, liesi, mikro, kahvinkeitin, vedenkeitin sekä ruuanlaittovälineet
  • Pyykkitupa.

Vapaa-aika ja harrastaminen

Vapaa-ajan toiminnasta saat lisäintoa opiskeluun. Järjestämme erilaisia tapahtumia, kerhoja ja yhteisiä illanviettohetkiä. Sinulla on mahdollisuus vaikuttaa asuntolan toimintaan ja vapaa-aikaan asuntolatoimikunnan kautta. Asuntolakummit ovat mukana arjen toiminnassa opastamassa, neuvomassa ja auttamassa opiskelijoita.

Miten haen asuntolapaikkaa?

Asuntolapaikan tarve ja asumiseen tarvittava tuki arvioidaan yksilöllisesti, opiskelijan tarpeet huomioiden. Asuntolapaikkoja on rajoitetusti ja niitä voidaan myöntää ensisijaisesti niille opiskelijoille, joilla on pitkä koulumatka tai hankalat kulkuyhteydet. Asuntolapaikkaa haetaan erikseen lukuvuodeksi kerrallaan.

Ota yhteyttä

Asuntola Oppimestari
Nahkatehtaankatu 1
90130 Oulu

040 319 3120

Jussi Markus
Asumispalvelupäällikkö
040 319 3670
jussi.markus@luovi.fi

Sonja Pelkonen
Asumispalveluiden vastaava ohjaaja
040 319 3311
sonja.pelkonen@luovi.fi