Hakijalle

Löydä oma unelmasi tulevaisuudesta. Me autamme sinua löytämään työkalut sen toteuttamiseen.

Ammattiopisto Luovi on ammatillinen erityisoppilaitos. Meillä opiskelu on yksilöllistä ja käytännönläheistä. Henkilöstö on paikalla sinua varten. Ammattiopisto Luovilla on useita toimipisteitä ja koulutuksia eri puolilla Suomea. Tutustu koulutustarjontaamme!

Luoviin valitaan opiskelijoiksi henkilöitä, joilla on yksilöllisen tuen tarve opinnoissaan. Tuen tarve voi liittyä opiskelutaitoihin, sosiaalisiin tilanteisiin, terveydentilaan tai toimintakykyyn.

Luovissa opiskellaan pienissä ryhmissä. Jokaisella ryhmällä on oma vastuuopettaja. Opettajien työpareina on ohjaajia. Heidän lisäkseen opiskeluasi tukevat myös opintoneuvojat ja opinto-ohjaajat. Opiskelujen suunnittelussa otetaan huomioon aiemmat opintosi ja työkokemuksesi, vahvuutesi sekä tapa, jolla opit parhaiten. Ne vaikuttavat siihen, missä ja miten opiskelet ja kuinka kauan opiskelusi kestää. Saat henkilöstöltämme ohjausta ja neuvontaa kaikissa opiskeluusi liittyvissä asioissa tai jos sinua mietityttää esimerkiksi elämäntilanteeseen, apuvälineisiin, asumiseen, työllistymiseen tai kodin ja oppilaitoksen välisiin matkoihin liittyvät asiat.

Luovissa voit opiskella valmentavassa koulutuksessa (VALMA ja TELMA) tai suorittaa ammatillisen tutkinnon, tutkinnon osia tai hankkia osaamista tietyltä alalta. Kaikissa tutkintokoulutuksissamme taitoja kartutetaan tekemällä. Saat harjoitella tulevaa ammattiasi opintojesi alusta asti aidoissa työtehtävissä alan työpaikoilla ja erilaisissa oppimisympäristöissä. Voit opiskella oppisopimuksella, jos sinulla on alan työpaikka. Voit myös halutessasi suorittaa osan opinnoista ulkomailla.

Luoviin opiskelijaksi haetaan jatkuvan haun tai vaativana erityisenä tukena järjestettävän haun kautta. Katso hakuohjeet!

Jos tarvitset apua sinulle sopivimman alan valinnassa, kerromme mielellämme, mitä ja miten meillä voi opiskella. Voit myös sopia tutustumiskäynnin tai hakea meille koulutuskokeiluun.

Hae rohkeasti opiskelemaan Luoviin!

Valmentava koulutus

Luovi järjestää sekä ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaa (Valma) että työhön ja itsenäiseen elämään valmentavaa (Telma) koulutusta ympäri Suomen.

Ammatilliset perustutkinnot

Mikä on sun juttu? Luovissa voit valita 16 erilaista ammatillista perustutkintoa kuudella koulutusalalla. Tutustu tutkintoihin ja löydä mieleisesi ammatti!

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot

Aikuisilla on tänä päivänä koulutustarpeita hyvin erilaisista syistä — aikuisen oppijan tilanne ja lähtökohdat ovat aina erityiset. Näihin erityistarpeisiin me Luovissa vastaamme parhaalla osaamisellamme: tarjoamme konkreettisia ratkaisuja ja työkaluja opintojen edistämiseksi

Työelämässä oppiminen

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelet sekä tietopuolisia opintoja oppilaitoksessa, että työtä tehden työpaikallasi. Oppisopimus on mahdollista, kun sinulla on työpaikka, jossa voit tehdä opiskelemasi alan työtehtäviä tai toimit alan yrittäjänä.

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.