Erkkaa verkossa -luennot

Ammattiopisto Luovin Erkkaa verkossa -luentosarjaa suunnittelee erityisopetuksen nivelvaihetyöryhmä ERIKO. Luentosarjan kohderyhmää ovat kasvatus- ja sosiaalialan ammattilaiset ja opiskelijat sekä kaikki erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten kanssa toimivat tai asiasta kiinnostuneet.

Luennot ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Luennot lähetetään Ammattiopisto Luovin Helsingin tai Oulun yksiköstä verkkoluentoina yli 90 etäpaikkakunnalle ympäri Suomen. Voit seurata luentoja myös mukavasti omalta tietokoneeltasi laadukkaana Livestream-lähetyksenä. Livestream lähetysten kuvaukset ja taltiointi  toteutetaan  Ammattiopisto Luovin Audiovisuaalisen viestinnän perustutkintolinjan media-assistenttiopiskelijoiden opiskelijatyönä.

Katso etäpaikkakunnat ja lisätiedot

Ilmoittaudu luennolle täyttämällä sähköinen ilmoittautumislomake kyseisen luennon kohdalta. Osallistujia pyydetään saapumaan paikalle klo 14.00. Luento alkaa klo 14.15 ja päättyy klo 16.00.

Syksyn 2016 Erkkaa verkossa luennot

To 29.9.2016
Tunteet opetustyössä
PsM, sertifioitu coach Jarkko Rantanen, Emergy Oy

Erityisopetuksessa tunteet nousevat usein pintaan. On kohdattava opiskelijoiden tunteet, perheiden tunnereaktiot, samoin omien tunteiden kanssa on pärjättävä jollain tapaa. Tunteiden käsittely kuluttaa voimavaroja, mutta toisaalta – tunteiden kautta syntyy myös työn ilo ja merkityksellisyys. Luennolla käydään läpi, miten tunnetaitoja kehittämällä voidaan edistää opetustyön onnistumista.
Luentomateriaali

To 27.10.2016
Perheiden tukeminen, perheiden voimavarat, kasvatuskumppanuus
HTM, TM, Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila käsittelee luennossaan tämän päivän perheiden hyvinvointia ja tarpeita, jotka heijastuvat koulun arkeen oppilaan sekä kodin ja koulun vuorovaikutuksen kautta. Mihin kiinnittää huomiota? Mikä on opettajan kannalta oleellista ottaa huomioon? Entä miten rajata opettajalle kuuluvaa ja kuulumatonta? Miten opettajana jaksan kaiken tämän keskellä?

Ilmoittaudu luennolle 25.10.2016. mennessä tästä linkistä

To 17.11.2016
Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki ja nivelvaiheen tiedonsiirto
Hallintojohtaja Matti Lahtinen, Opetushallitus

 

Ilmoittaudu luennolle 10.11.2016. mennessä tästä linkistä

Verkossa katsottavissa olevat kevään 2016 Erkkaa verkossa luennot:

Ti 19.4.2016
Oivaltava oppiminen – miten tukea älyn, tunteen ja luovuuden kehittymistä
Kasvatuspsykologian professori Kirsti Lonka, Helsingin yliopisto

”Mitä on oivaltava oppiminen? Luovuuden ja tunteiden merkitys oppimisessa. Ilmiölähtöisyys ja käänteinen oppiminen. Millaiset oppimisympäristöt mahdollistavat uudenlaisen oppimisen? Fyysiset tilat ja mobiili teknologia oppimisen ohjaajina.”

Luento on katsottavissa verkossa aina 31.10.2016 saakka. Pyydä luentolinkki: erkkaaverkossa(a)luovi.fi
Luentomateriaali

To 17.3.2016
Herää koulu!
Luokanopettaja Maarit Korhonen / Freelance

”Koulu ja koulutus ovat tulleet tiensä päähän. Nykykouluaineilla ei ole mitään tekemistä tulevaisuudessa tarvittavien taitojen kanssa. Mikään tutkimus ei tue sitä, että hiljaa istumalla kuusi tuntia oppisi parhaiten. On aika täydelliselle vallankumoukselle.”

Luento on katsottavissa verkossa aina 31.12.2016 saakka. Pyydä luentolinkki: erkkaaverkossa(a)luovi.fi
Luentomateriaali

Ti 23.2.2016
Positiivinen pedagogiikka – iloa oppimiseen
Kasvatustieteen maisteri, erityisluokanopettaja ja tutkija Kaisa Vuorinen / Helsingin yliopisto

Luennolla käsitellään positiivisen psykologian teoriatietoa ja sen sovelluksia koulumaailmassa sekä kerrotaan positiivisen pedagogiikan mahdollisuuksista oppilaiden hyvinvoinnin ja myös akateemisen saavuttamisen tukena. Lisäksi Kaisa Vuorinen kertoo väitöstutkimuksestaan peruskoulun ala- ja yläasteella, jossa hän on toteuttanut kaksi interventiota vahvuuskulttuurin luomiseksi ja tuo esiin käytännön sovelluksia vaativan erityisen tuen luokassa, jossa oli käynnissä lukuvuoden mittainen interventio vahvuuksien tuomiseksi erityisluokkaan. ”Mitä hyvän ja ehyen tietoinen kasvattaminen saa aikaan erityisen tuen oppijoiden parissa, joilla on kasvanut syrjäytymisen riski?”

Luento on katsottavissa verkossa aina 31.12. saakka. Pyydä luentolinkki: erkkaaverkossa(a)luovi.fi
Luentomateriaali

Tallenteet

Kevääseen 2015 saakka Erkkaa verkossa -luennoista on tehty DVD–tallenteet (luettelo tallenteista). Tallenteita lainataan ERIKO-verkoston sekä luentoja vastaanottavien organisaatioiden sisäiseen käyttöön. Tiedustelut ja lainauspyynnöt: erkkaaverkossa(a)luovi.fi.

Print

 

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.