Tervetuloa opiskelemaan Luoviin!

 

Luovissa kaikkia opiskelijoita kohdellaan tasavertaisesti. Opinnoissa lähdetään liikkeelle opiskelijan omista edellytyksistä ja tavoitteista. Opintojesi alussa laadit yhdessä opettajan kanssa henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS). Siinä otetaan huomioon aiemmat opintosi, työkokemuksesi, vahvuutesi sekä tapa, jolla opit parhaiten.

Luovissa opiskelu on aidosti yksilöllistä, että Luovissa on hyvä opiskeluilmapiiri, tekemisen meininki sekä hyvät yhteydet työelämään ja opiskelijan verkostoihin. Luovissa on monenlaista osaamista ja opiskelijat saavat tukea koko opintojen ajan.

Jos opiskelet perustutkintoa tai valmentavassa koulutuksessa (VALMA, TELMA), opiskelu on sinulle maksutonta. Saat käyttöösi opinnoissa tarvittavat oppikirjat, opiskeluvälineet sekä opiskelumateriaalin ja työvaatetuksen. Koulupäivinä tarjottava lounas on maksuton. Joillakin Luovin paikkakunnilla on mahdollisuus asua asuntolassa opiskelupäivien aikana.

Myös ammatti- ja erikoisammattitutkinnoissa koulutus on maksutonta. Lähipäivinä tarjottava lounas on maksullinen. Jos opiskelet ammatti- ja erikoisammattitutkinnoissa, voit tiedustella maksullista yöpymistä lähipäivien aikana oppilaitoksen asuntolassa.

Olemme koonneet sinulle tietopaketin, joka auttaa sinut opintojen alkuun. Lisää tietoa löydät mm. oman opiskelupaikkakuntasi sivulta. Voit myös rohkeasti kysyä apua ja neuvoja opettajilta ja muulta henkilökunnalta.

Antoisia opiskeluhetkiä ja onnistumisen iloa!

 

Opiskelu Luovissa

Luovin perustutkintokoulutuksissa ja valmentavassa koulutuksessa opiskellaan pienissä ryhmissä. Jokaisella ryhmällä on oma vastuuopettaja eli luokanvalvoja. Opettajien työpareina on ohjaajia. Heidän lisäkseen opiskeluasi tukevat myös opintoneuvojat ja opinto-ohjaajat. Saat henkilöstöltä ohjausta ja neuvontaa kaikissa opiskeluusi liittyvissä asioissa. Ammatti- ja erikoisammattitutkinnoissa opiskelu on itseohjautuvampaa.

Luokanvalvojasi ja muiden opintojesi kannalta tärkeiden yhteyshenkilöiden tiedot löydät omasta HOKS:stasi. Koko henkilökunnan yhteystiedot löydät henkilöhausta. Opettajat löydät nimikkeellä ammatillinen erityisopettaja.

 

Työvuoden aloituksesta ja loma-ajoista löydät tietoa oman opiskelupaikkakuntasi sivulta.

Paikkakunnat

Opiskelu edellyttää omiin opiskelutavoitteisiin ja -suunnitelmiin sitoutumista. Ilmoita aina poissaolostasi etukäteen tai viimeistään poissaolopäivän aamuna luokanvalvojallesi tai ohjaajallesi. Etukäteen tiedossa olevista poissaoloista, esimerkiksi matkoista, on sovittava etukäteen luokanvalvojan kanssa.

 

Lue lisää

Ruokailu

Lounas on opiskelupäivinä ilmainen perustutkinto-opiskelijoille ja valmentavassa koulutuksessa opiskeleville. Ammatti- ja erikoisammattitutkintoa opiskelevilta lounaasta peritään maksu.

Oman opiskelupaikkakuntasi sivulta löydät tiedon siitä, miten ruokailu on järjestetty. Siellä kerrotaan myös lisämaksullisten ruokailujen hinnat.

 

Ruokalistat

Turvallisuus

Turvallinen opiskeluympäristö vaatii sitoutumista ja aktiivisuutta kaikilta luovilaisilta. Luovissa on turvallisuussuunnitelma ja järjestyssäännöt, joiden tarkoitus on lisätä kaikkien turvallisuutta ja viihtyisyyttä. Tutustut niihin vastuuopettajasi johdolla opintojesi alussa. On tärkeää, että jokaisella on mahdollisuus rauhalliseen opiskeluun ja työntekoon. Luovissa emme hyväksy minkäänlaista kiusaamista.

 

Lue lisää

Oppaita ja linkkejä

Täältä löydät opiskeluun liittyvät oppaat, sähköiset palvelut ja hyödyllisiä linkkejä joita opinnoissasi tarvitset.

Lue lisää

Työelämässä oppiminen

Osa koulutuksen tavoitteista opitaan oikealla työpaikalla, aidossa työympäristössä. Silloin puhutaan työpaikalla järjestettävästä koulutuksesta.

Lue lisää

Paikkakunnat

Luovi tarjoaa ammatillista erityisopetusta yli 20 paikkakunnalla ympäri Suomen. Täältä saat tarkempaa tietoa omasta opiskelupaikkakunnastasi.

Lue lisää

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.