Tervetuloa opiskelemaan Luoviin!

 

Luovissa kaikkia opiskelijoita kohdellaan tasavertaisesti. Opinnoissa lähdetään liikkeelle opiskelijan omista edellytyksistä ja tavoitteista. Opintojesi alussa sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Siinä otetaan huomioon aiemmat opintosi, työkokemuksesi, vahvuutesi sekä tapa, jolla opit parhaiten.

Voit itse vaikuttaa siihen, että kaikilla olisi mahdollisimman hyvä opiskeluilmapiiri. Kun noudatat hyviä tapoja ja yhteisiä sääntöjä, asioiden hoitaminen on paljon helpompaa. Hyvät käytöstavat ovat myös osa tulevaa ammattitaitoasi. Hyviin tapoihin kuuluvat mm. tervehtiminen, aikataulujen noudattaminen, ulkovaatteiden riisuminen sisätiloissa ja asiallinen kielenkäyttö. Huomaathan, että Luovi on täysin savuton opiskelu- ja työpaikka. Oppilaitoksen alueella kaikenlaisten tupakkatuotteiden käyttäminen, esilläpito ja valmistelu on kiellettyä.

Jos opiskelet perustutkintoa tai valmentavassa koulutuksessa (VALMA, TELMA), opiskelu on sinulle maksutonta. Saat käyttöösi opinnoissa tarvittavat oppikirjat, opiskeluvälineet sekä opiskelumateriaalin ja työvaatetuksen. Koulupäivinä tarjottava lounas on maksuton. Joillakin Luovin paikkakunnilla on mahdollisuus asua asuntolassa opiskelupäivien aikana.

Olemme koonneet sinulle tietopaketin, joka auttaa sinut opintojen alkuun. Lisää tietoa löydät mm. oman opiskelupaikkakuntasi sivulta. Voit myös rohkeasti kysyä apua ja neuvoja opettajilta ja muulta henkilökunnalta.

Antoisia opiskeluhetkiä ja onnistumisen iloa!

 

Opettajat ja ohjaajat

Luovissa opiskellaan pienissä ryhmissä. Jokaisella ryhmällä on oma vastuuopettaja eli luokanvalvoja. Opettajien työpareina on ohjaajia. Heidän lisäkseen opiskeluasi tukevat myös opintoneuvojat ja opinto-ohjaajat. Saat henkilöstöltä ohjausta ja neuvontaa kaikissa opiskeluusi liittyvissä asioissa.

Luokanvalvojasi ja muiden opintojesi kannalta tärkeiden yhteyshenkilöiden tiedot löydät omasta HOKS:stasi. Koko henkilökunnan yhteystiedot löydät henkilöhausta. Opettajat löydät nimikkeellä ammatillinen erityisopettaja.

 

Lukuvuoden työpäivät

Syyslukukausi alkaa 6.8.2018. Katso täältä lukuvuoden työpäivät ja loma-ajat.

Lukuvuoden työpäivät

Poissaolot ja niistä ilmoittaminen

Opiskelu edellyttää säännöllistä läsnäoloa ja sitoutumista opintoihin. Ilmoita aina poissaolostasi etukäteen tai viimeistään poissaolopäivän aamuna luokanvalvojallesi tai ohjaajallesi. Etukäteen tiedossa olevista poissaoloista, esimerkiksi matkoista, on sovittava etukäteen luokanvalvojan kanssa.

 

Lue lisää

Ruokailu

Lounas on opiskelupäivinä ilmainen perustutkinto-opiskelijoille ja valmentavassa koulutuksessa opiskeleville. Ammatti- ja erikoisammattitutkintoa opiskelevilta lounaasta peritään pieni maksu. Lounaan nauttiminen auttaa sinua keskittymään ja jaksamaan paremmin opinnoissasi.

Oman opiskelupaikkakuntasi sivulta löydät tiedon siitä, miten ruokailu on järjestetty. Siellä kerrotaan myös lisämaksullisten ruokailujen hinnat.

 

Ruokalistat

Opintojen tukeminen

Opettajat, ohjaajat ja opiskeluhyvinvoinnin henkilöstö ovat tukenasi koko opiskeluaikasi. Sinulla on mahdollisuus saada henkilökohtaista tukea, ohjausta ja neuvontaa opiskeluun ja elämäntilanteeseen liittyvissä asioissa.

 

Ota rohkeasti yhteyttä!

Turvallisuus

Turvallinen opiskeluympäristö vaatii sitoutumista ja aktiivisuutta kaikilta luovilaisilta. Luovissa on turvallisuussuunnitelma ja järjestyssäännöt, joiden tarkoitus on lisätä kaikkien turvallisuutta ja viihtyisyyttä. Tutustut niihin vastuuopettajasi johdolla opintojesi alussa. On tärkeää, että jokaisella on mahdollisuus rauhalliseen opiskeluun ja työntekoon. Luovissa emme hyväksy minkäänlaista kiusaamista.

 

Lue lisää

Oppaita ja linkkejä

Täältä löydät opiskeluun liittyvät oppaat, sähköiset palvelut ja hyödyllisiä linkkejä joita opinnoissasi tarvitset.

Lue lisää

Työpaikalla oppiminen

Osa koulutuksen tavoitteista opitaan oikealla työpaikalla, aidossa työympäristössä. Silloin puhutaan työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta.

Lue lisää

Paikkakunnat

Luovi tarjoaa ammatillista erityisopetusta yli 20 paikkakunnalla ympäri Suomen. Täältä saat tarkempaa tietoa omasta opiskelupaikkakunnastasi.

Lue lisää

Muistilista

Tulosta tästä itsellesi muistilista, johon voit kirjoittaa muistiin tärkeitä yhteystietoja ja päivämääriä.

Muistilista

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.