Alavus

Tervetuloa opiskelemaan syksyllä 2020

Työvuosi Alavuden yksikössä on 4.8.2020 – 18.6.2021

 • uudet opiskelijat aloittavat opintonsa tiistaina 4.8.2020 klo 9.00 alkaen (saat oman henkilökohtaisen aloitusajan)
 • jatkavat opiskelijat aloittavat etäopintoina tiistaina 4.8. ja saapuvat yksikköön keskiviikkona 5.8. 

 

 • Syysloma on viikolla 42: 12.-16.10.2020
 • Joululoma on 21.12.2020-3.1.2021
 • Talviloma on viikolla 9: 1.-5.3.2021
 • Opiskelijoilla on vapaapäivä: maanantaina 7.9.2020, perjantaina 26.3.2021, perjantaina 23.4.2021 ja helatorstain jälkeisenä perjantaina 14.5.2021
 • Opiskelijoilla on vapaaviikot viikolla 48: 23.-27.11.2020 ja viikolla 18: 3.-7.5.2021

Opiskelijavalintaan ja opintojen aloittamiseen liittyvistä asioista voit olla yhteydessä:
koulutuspäällikkö Helena Pahkalaan, puh. 040 319 3739
opintoneuvoja Sari Jokelaan, puh. 040 319 3730 (25.6. saakka ja 31.7. alkaen)
majoitusvastaava/opintoneuvoja Pasi Moisioon, puh. 040 319 3780
opintosihteeri Virpi Lambackaan, puh. 040 319 3726 (25.6. saakka ja 31.7. alkaen)

Kysy lisää opiskelusta:

 • opintosihteeri Virpi Lambacka, puh. 040 319 3726, virpi.lambacka(a)luovi.fi
 • Jos olet vielä epävarma opiskelualan valinnasta tai haluat tutustua Alavuden yksikköön ja opiskeluun tarkemmin, voit sopia tutustumiskäynnin tai hakea meille koulutuskokeiluun. Näistä lisätietoja saat opintoneuvoja Sari Jokelalta, puh. 040 319 3730

Kysy lisää koulutuksista:

 • koulutuspäällikkö Helena Pahkala puh. 040 319 3739, helena.pahkala(a)luovi.fi .

Tietoa opiskelijalle

Lukuvuosi jakaantuu jaksoihin, joista jokaiselle laaditaan oma lukujärjestyksensä. Saat lukujärjestyksen luokanvalvojalta ennen uuden jakson alkua. Maanantaisin opiskelu alkaa klo 10.00. Perjantaisin kouluviikko päättyy klo 11.00.

Ravintolat ja opiskelijaruokailu

Ravintola Kasari vastaa arkipäivisin Alavuden yksikön opiskelijoiden aamiais-, lounas-, päivällis- ja iltapalatarjoiluista.

Ravintola Kasarin aukioloajat ovat ma-pe

• aamiainen klo 7.20–8.00
• lounas klo 10.40–12.00
• päivällinen klo 15.45–16.30
• iltapala klo 18.00−19.00

Opiskelupäivinä ja työssäoppimisen aikana opiskelija on oikeutettu maksuttomaan lounaaseen. Maksulliset ruokailut voit maksaa käteisellä, pankkikortilla tai Ceepos-sovelluksella.

Työssäoppimisaikana ruokailu voidaan järjestää myös muulla tavalla. Voit esimerkiksi käydä kotona syömässä tai saada mukaasi omat eväät. Voit saada myös ateriakorvausta, joka maksetaan tilillesi.

Kuljetukset ja autopaikat

Ammattiopisto Luovi ei osallistu koulukuljetusten järjestämiseen. Opiskelija tai huoltaja järjestävät koulukuljetuksen itse.
Opiskelupaikan varmistuttua ota yhteyttä opiskelijan kotikunnan sosiaalitoimeen kuljetuksen järjestämistä koskevissa asioissa.

Oppilaitoksen alueella on rajoitettu määrä opiskelijoille varattuja autopaikkoja.

Opiskeluhyvinvoinnin henkilöstö

Opiskeluhyvinvoinnin henkilöstöön kuuluu mm. opintosihteereitä, opintoneuvojia, erityisohjaaja ja työhön valmentaja. He ovat tukenasi koko opiskeluaikasi mm. erilaisissa hyvinvointiisi liittyvissä asioissa. He myös osallistuvat opintopolkusi suunnitteluun ja toteutukseen yhteistyössä opettajien ja ohjaajien kanssa. Opiskeluhyvinvoinnin henkilöstö tekee yhteistyötä myös lähiverkostojesi, kuten hoitavien ja kuntouttavien tahojen kanssa. Lue lisää Opiskeluhuoltosuunnitelmasta.

Opiskeluhyvinvoinnin henkilöstön yhteystiedot löydät täältä.

Vapaa-ajantoiminta

Alavuden yksikkö järjestää opiskelijoille monipuolista ohjattua vapaa-ajan toimintaa. Opiskelijoilla on mahdollisuus vaikuttaa vapaa-ajan toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen. Myös opiskelijakunta ja tutorit ovat aktiivisesti mukana opiskelijoiden vapaa-ajan toiminnassa ja sen tukemisessa. Vapaa-ajan toiminnasta tiedotetaan yksikön ilmoitustaululla.

Järjestettyä toimintaa ovat olleet viikoittaiset kerhot, joita järjestetään opiskelijoiden mielenkiinnon mukaan; keilailu, ratsastus, sähly, musiikki, kädentaidot ja ilma-asekerho. Harrastekerhoista osa on opiskelijoille maksullisia. Lisäksi järjestetään elokuva-, karaoke-, bingo- ja diskoiltoja sekä erilaisia teemailtoja. Lukuvuoden aikana osallistutaan erilaisiin kulttuuri- ja urheilutapahtumiin.

Yksikön vapaa-ajantilassa Vaparissa voi käydä pelaamassa mm. ilmakiekkoa ja erilaisia pelejä. Vaparissa voi myös katsella televisiota, käyttää tietokonetta ja kuunnella musiikkia.

Opiskeluterveydenhuolto

Opiskeluterveydenhuolto järjestetään Alavuden yksikössä terveyskeskuksen kautta. Uusille opiskelijoille järjestetään terveystarkastukset ensimmäisen lukuvuoden aikana.

Opiskeluterveydenhuoltopalvelut ovat käytettävissä tarvittaessa. Ajanvarauksista ja vastaanottotoiminnasta tiedotetaan paikkakuntakohtaisesti. Opiskeluterveydenhuolto on maksutonta.

Oppilaitos korvaa mahdollisen poliklinikkamaksun opiskeluterveydenhuollossa tai omassa terveyskeskuksessa lääkärin vastaanotolla, mikäli käynti liittyy opiskeluun tai työssäoppimiseen.

Oppilaitos ei korvaa muita poliklinikka-, erikoissairaanhoito- tai sairaalamaksuja.

• Opiskeluterveydenhoitajana toimii Anne Salomaa puh. 040 544 0274

Opiskelijatoiminta

Opiskelijatoimintaa järjestetään kaikissa Luovin yksiköissä ja toimipisteissä. Opiskelijatoiminnan tavoitteena on lisätä opiskelijoiden vaikutusmahdollisuuksia sekä osallisuutta kouluyhteisön hyvinvoinnin ja turvallisuuden edistämisessä. Lisätietoja opiskelijatoiminnasta ja siihen osallistumisesta saat oman yksikkösi tai toimipisteesi henkilöstöltä.

Alavuden yksikössä toimii opiskelijakunta, joka tuo opiskelijoiden äänen kuuluville. Opiskelijakunnan hallitus koostuu sekä tutkinto- että valmentavan koulutuksen opiskelijoista. Toiminnassa on mukana myös henkilökunnan edustajia.
Opiskelijakunta tukee opiskelijoiden harrastustoimintaa ja järjestää myös erilaista vapaa-ajan toimintaa, kuten esimerkiksi retkiä sekä ylläpitää kanttiinia.

Tutortoiminta tukee oppilaitoksen kasvatustehtävää ja on osaltaan luomassa opiskeluympäristöä, jossa jokaisella on mahdollisuus kasvaa ja kehittyä omien edellytystensä mukaisesti.

Tutoropiskelija on ystävä- ja luottamusopiskelijaksi koulutettu opiskelija. Hän on mukana tukemassa uusia opiskelijoita erityisesti heidän opintojensa alkuvaiheessa.

Tutoropiskelijalta edellytetään sitoutumista omaan opiskeluunsa sekä taitoja tulla toimeen opiskelijatovereidensa kanssa.
Henkilökunta kouluttaa ja ohjaa tutoropiskelijoita. Tutorkoulutuksesta ja aktiivisesta tutortoimintaan osallistumisesta opiskelija voi saada sellaista osaamista, joka voidaan tunnustaa osaksi opintoja.

 

 

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.