Työn raivaajat! Osaamista yhdessä

Opiskella ammatillisessa oppilaitoksessa. Mitä se tarkoittaa? Ammatillinen oppilaitos on käsite, joka kahden sanan kautta kertoo meille olemassaolonsa merkityksen ja toimintansa tavoitteen. Opiskelu ammatillisessa oppilaitoksessa sisältää ammatin ja opin. Opiskelun tähtäimessä on siis sijoittuminen yhteiskuntaan ammatillista osaamista oppimalla.

Opiskella ammatillisessa erityisoppilaitoksessa. Mitä lisää? Mitä muutosta edelliseen? Ammatillisen erityisoppilaitoksen perusrunko on ihan sama – ammatti ja oppi sekä sijoittuminen. Lisänä erityisoppilaitoksen tarjonnassa on tuki. Tuki opintoihin ja jatkosuunnitelmiin sekä opiskeluun keskeisesti kuuluviin arjen asioihin.

Ammattiopisto Luovin Oulun yksikkö on ammatillisen erityisoppilaitoksen yksikkö ja tavoitteet siis edellä kuvatun mukaiset. Tehtävänämme on siis täällä Oulun yksikössä (Kemi ja Rovaniemi alueena mukana) tuottaa opiskelijoillemme osaamisen lisääntymistä ja sijoittumisen mahdollisuuksia.

Emme kuitenkaan voi toimia tässä tehtävässä yksin. Tarvitsemme runsaasti erilaisia verkostoja ja niissä asuvaa osaamista. Yksi tärkeimmistä verkostoista on ympäröivä yhteiskunta ja siinä erityisesti yritysten ja erilaisten yhteisöjen kautta ilmentyvä työelämäverkosto. Tätä työelämäverkostoa me tarvitsemme siihen, että osaamme tarjota opiskelijoillemme sitä osaamista mitä työelämässä tarvitaan. Työelämäverkostoa tarvitsemme myös siihen, että löydämme yhdessä opiskelijoillemme paikan sijoittua opiskelujen jälkeen. Yhteistyön syventyessä työelämän verkoston merkitys kasvaa myös henkilöstömme ammatillisen osaamisen kehittämisessä.

Oulun yksikön kuluvan lukuvuoden teemana on ”Osaamista yhdessä”. On suuri ilo havaita, että työelämäverkostomme toimii teemamme mukaisesti ihan luonnostaan. Olemme saaneet yhdessä luoda ja avata uusia työelämälähtöisiä oppimisympäristöjä. Olemme saaneet asiantuntijoita kertomaan opiskelijoillemme ja huoltajille työelämän ajankohtaisia ajatuksia. Olemme saaneet valmistuville opiskelijoillemme työpaikkoja. Olemme saaneet rakentaa toimintamalleja, joissa kaikki osalliset ovat kokeneet saavansa lisäarvoa. Tätä kaikkea olemme saaneet tehdä yhdessä. Vain yhdessä me rakennamme myös erilaisille osaajille paremman yhteiskunnan.

Tutustu Työn raivaajat! -kampanjaan

Pertti Kuha
Yksikönjohtaja
Oulun yksikkö

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.