Euroopan unionin sosiaalirahaston tunnus.
Vipuvoimaa EU:lta.
Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen tunnus

TYRSKY – Työelämän rajapinta koulutuksen kehittämisen ytimessä

Kehitämme työelämäyhteistyöhön liittyviä yhdenmukaisia palveluita, prosesseja ja materiaaleja ekosysteemiajattelulla. Osallistamme kehittämistoimintaan työelämäyhteistyön eri osapuolet. Lisäksi kehitämme opiskelijakohderyhmän työmarkkinakelpoisuutta tukevia kokonaisuuksia ja valmennusta.

Edistämme vaativaa erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden työelämälähtöisen osaamisen hankkimista ja työllistymistä.

Tavoitteemme

 • Lisätä työnantajien tietoisuutta uudistuneen ammatillisen koulutuksen mahdollisuuksista (esimerkiksi tuetusta oppisopimuskoulutuksesta) sekä laajentaa arjen kumppanuuksia työpaikkojen kanssa vaativaa erityistä tukea tarvitsevan opiskelijan osaamisen kehittämisessä.
 • Vahvistaa yhdenmukaista työelämän ja opiskelun nivelvaiheiden palveluprosessia ja sen näyttäytymistä yrityksille yhdenmukaisena toimintana. Opetus- ja ohjaushenkilöstön osaamista vahvistetaan työelämän palveluprosessissa sekä vaativaa erityistä tukea tarvitsevan opiskelijan työllistymisen erityiskysymyksissä.
 • Tukea vaativaa erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden jatkuvaa oppimista eri nivelvaiheissa ja edistää tutkinnon saavuttamista ja työmarkkinakelpoisuutta.
 • Kehittää työelämässä tapahtuvan oppimisen tukimuotoja työpaikoille vaativaa tukea tarvitsevien opiskelijoiden erilaiset ohjaustarpeet huomioivilla tavoilla. Edistää työelämäasiakkaiden osaamista vaativaa erityistä tukea tarvitsevan opiskelijan kohtaamisessa ja ohjaamisessa.
 • Osallistua Pirkanmaan ammatillisen koulutuksen ja yritysten osaamisen kehittämisen ekosysteemin kehittämiseen.

TYRSKY-hankkeen esite

TYRSKY-blogi

 • Asiakkaat arvostavat vastuullisuutta
  Yksi Tampereen suurimmista kiinteistö- ja toimitilapalvelujen toimijoista, Campusta Oy Tampereella on nostanut vastuullisuuden tärkeäksi osaksi toimintaansa. Arvojen kirjaaminen ei ole jäänyt sanoiksi vaan sanat johtavat tekoihin. Vastuullisuudesta kertoo myös se, että Campusta Oy on palkannut siivouspuolelle laitoshuoltajan tehtäviin Luovista Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnosta valmistuneen Unan.
 • Motivaatio ja halu tehdä töitä yhdistää
  Vuonna 2018 opintonsa Ammattiopisto Luovissa toisistaan tietämättä aloittivat kaksi nuorta. Omissa opintopoluissaan omilla valinnoillaan edeten. Toinen nuorista aloitti opintonsa kodinhuoltajaksi, toinen kiinteistönhoitajaksi. Molempia yhdisti sama positiivinen energia, rohkeus ja halu työn tekemiseen. Opinnot etenivät, osaamispisteitä ropisi molemmille omaan tahtiin, niin kuin kuuluukin.
 • TYRSKYn kumppanuuskuukausi: työelämään koronasta huolimatta
  Luottamus ja Maine-tutkimus antoi Luoville erinomaiset tulokset työelämän kanssa tehtävästä yhteistyöstä. Alueellisesti Luovi Tampere on selviytynyt mainiosti, mutta työelämäkumppanimme toivovat meiltä vieläkin aktiivisempaa yhteydenottamista. Yleistä kuulemista ja lähestymistä toivotaan työelämän suunnalta. Me TYRSKY-hankkeessa olemme siis todella ajankohtaisten asioiden äärellä.
 • Oppilaitosten ja työelämän yhteinen TYRSKY on täällä!
  TYRSKY-hankkeessa haluamme yhdenmukaistaa työelämän ja opiskelun polkuja, kehittää työelämässä tapahtuvan oppimisen tukimuotoja ja etsiä erilaisia tapoja kartuttaa osaamista työelämässä.

Podcast

Erkkaa Verkossa -podcastin jaksossa TYRSKY-hankepäällikkö Jaana Koskinen ja PYRY-hankkeen toimija, ohjaaja Iida Kononoff kertovat kokeilemisen arvoisia vinkkejä täsmätyökykyisten osaajien ohjauksen tueksi työelämään.

Erkkaa verkossa -podcastin jaksossa TYRSKY-hankepäällikkö Jaana Koskinen ja PYRY-hankkeen toimija, ohjaaja Iida Kononoff kertovat kannustavia kokemuksia Luovin työelämäkumppaneilta täsmätyökykyisen työllistämisestä sekä tarjoavat vinkkejä palkkaamista helpottavista tukimuodoista.

Kirje työelämälle

Kuva Luovi Tampereen kirjeestä työelämälle, kirjeen sisältö saatavilla oheisesta linkistä.

TYRSKY ja Ammattiopisto Luovi Tampere kirjoittivat kirjeen työelämälle.

Yhteistyössä

Yhteishanketta koordinoi SASKY koulutuskuntayhtymä. Yhteistyökumppaneina toimivat Ammattiopisto Luovi, Valkeakosken seudun koulutuskuntayhtymä, Tampereen Aikuiskoulutussäätiö, Ahlmanin koulun Säätiö sr, Varalan Urheiluopisto, Kiipulan ammattiopisto, Aitoon Emäntäkoulu ja Tampereen seudun ammattiopisto Tredu. Hanke toteutetaan ESR-rahoituksella, jonka on myöntänyt Keski-Suomen ELY-keskus.

Lisätietoja

Jaana Koskinen
Hankepäällikkö
040 319 3419
jaana.koskinen@luovi.fi