Näyttötutkinnot

Aikuiskoulutuksessa ammatillinen tutkinto suoritetaan pääsääntöisesti näyttötutkintona. Näyttötutkinnossa osaaminen osoitetaan tutkintotilaisuuksissa.

Ennen tutkintotilaisuuksiin etenemistä sinulle voidaan suositella valmistavaan koulutukseen osallistumista. Ammattiopisto Luovissa valmistavaan koulutukseen voi liittyä muun muassa lähiopetuspäiviä, etäohjattua opiskelua verkossa ja työssäoppimista työpaikalla. Tutkinnon voit suorittaa tilanteestasi riippuen työn ohessa, oppisopimuksella tai kokopäivätoimisena opiskelijana.

Näyttötutkinto on joustava tapa hankkia ammatillinen pätevyys. Jos sinulla on jo aiemmin hankittua osaamista esimerkiksi työkokemuksen ja koulutuksien kautta, voit edetä tutkintotilaisuuksiin ilman valmistavaa koulutusta. Näistä mahdollisuuksista kuulet lisää ottamalla yhteyttä Ammattiopisto Luoviin.

Näyttötutkinnon suorittamista ja tarvittavan valmistavan koulutuksen tarvetta arvioidaan jokaisen hakijan kanssa erikseen henkilökohtaistamiskeskusteluissa. Siksi tutkinnon suorittamisaika ja opiskelumäärä vaihtelevat jokaisen henkilön kohdalla. Henkilökohtainen suunnitelma laaditaan kanssasi heti tutkintoon hakeutumisen alkuvaiheessa. Kaikkien tutkinnon suorittajien kohdalla noudatetaan samoja Opetushallituksen määrittelemiä tutkinnon perusteita.

Opiskelijaksi ottamiseen on tullut rajoituksia 1.1.2012 alkaen, joka koskee myös osaa näyttötutkinnoista. Lisätietoa ns. SORA-lainsäädännöstä.

Lisätietoa näyttötutkinnoista Opetushallituksen sivuilta.

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.