Opintojen ohjaus

Aikuisilla on tänä päivänä koulutustarpeita hyvin erilaisista syistä — aikuisen oppijan tilanne ja lähtökohdat ovat aina erityiset. Näihin tarpeisiin me Luovissa vastaamme parhaalla osaamisellamme: tarjoamme konkreettisia ratkaisuja ja työkaluja opintojen edistämiseksi.

Luovissa sinua ohjataan kokonaisvaltaisesti opintojen eri vaiheissa. Henkilökohtaisista ohjauspalveluista sovitaan kanssasi henkilökohtaistamisen yhteydessä. Henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman kanssasi suunnittelee ja toteuttaa ensisijaisesti ohjaava kouluttaja. Työssäoppimiseen liittyen tai jatkosuunnitelmien laatimiseen voit saada ohjausta myös työhönvalmentajalta.

Ohjaustarpeen selvittämisessä, arvioimisessa ja henkilökohtaisen opiskelusuunnitelmasi laatimisessa hyödynnetään tarpeen mukaisesti myös yhteistyökumppaneitasi. Elämäntilanteesi pyritään ymmärtämään aidosti ja siihen huolella perehtyen, toiveesi ja voimavarasi huomioiden.

Erityisen tuen tarpeet ja tukitoimet

Erityisen tuen ja ohjauspalvelun tarvetta voi olla kenellä tahansa koulutuksen eri vaiheissa. Yksilöllisen tarpeen ja henkilökohtaistamisen mukaisesti sinulle voidaan järjestää esimerkiksi:

  • yksilöllistä oppimisen ohjausta
  • yksilölliset opiskelumateriaalit ja -tehtävät
  • yksilöllisiä opiskelujärjestelyjä, kuten opintojesi ajoituksen ja etenemisen tai oppimisympäristöjen yksilöllisen suunnittelun
  • henkilökohtaisia ratkaisuja osaamisen osoittamiseksi tutkintotilaisuuksissa
  • yksilöllistä tukea, neuvontaa tai ohjausta elämäntilanteisiin liittyvissä asioissa ja ohjaamista soveltuvan palveluverkoston piiriin

Ammattitaidon arvioinnissa erilaiset oppimisvaikeudet tai puutteellinen kielitaito eivät vaikuta suoritusta heikentävästi. Jos olet erilainen oppija tai tulet toisesta kieli- ja kulttuuritaustasta selvitämme yhdessä, mitä ohjausta tai erityistä tukea tarvitset onnistunutta tutkintoa varten. Tarvittavan ammattitaidon hankkimisessa kiinnitämme huomiota esimerkiksi opetusmateriaaliin, selkokielisyyteen, oppimisympäristöihin sekä opetuksen monimuotoisuuteen.

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.