Opintojen ohjaus

Aikuisilla on tänä päivänä koulutustarpeita hyvin erilaisista syistä — aikuisen oppijan tilanne ja lähtökohdat ovat aina erityiset. Näihin tarpeisiin me Luovissa vastaamme parhaalla osaamisellamme: tarjoamme konkreettisia ratkaisuja ja työkaluja opintojen edistämiseksi.

Oppilaitoksen opinto-ohjaajat, -sihteerit ja -neuvojat ovat tukenasi opintojesi ajan. Kunnan järjestämän opiskeluhuollon palvelut (kuraattori ja psykologi) eivät kuulu ammatti- ja erikoisammattitutkinto-opiskelijoille. Päätoimisesti opiskelevat voivat käyttää opiskelupaikkakunnan opiskeluterveydenhollon palveluita terveydenhuollollisissa asioissa. 

Luovissa sinua ohjataan kokonaisvaltaisesti opiskelun eri vaiheissa. Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) laaditaan opiskelun alkaessa. HOKS:ssa suunnitellaan mitä, miten ja missä opiskelet sekä opiskelun kesto. Aikaisemmin hankkimasi alan osaaminen tunnistetaan ja tunnustetaan. Saat meiltä ohjausta työelämässä oppimiseen ja urasuunnitelmien laatimiseen.

Ohjaustarpeen selvittämisessä, arvioimisessa ja henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman laatimisessa hyödynnetään tarpeen mukaisesti myös yhteistyökumppaneitasi. Elämäntilanteesi pyritään ymmärtämään aidosti ja siihen huolella perehtyen, toiveesi ja voimavarasi huomioiden.

Erityisen tuen tarpeet ja tukitoimet

Erityisen tuen ja ohjauspalvelun tarvetta voi olla kenellä tahansa koulutuksen eri vaiheissa. Yksilöllisen todennetun tarpeen mukaisesti sinulle voidaan järjestää erityisen tuen päätöksen perusteella esimerkiksi:

  • yksilöllistä oppimisen ohjausta
  • yksilölliset ja selkokieliset opiskelumateriaalit ja -tehtävät
  • henkilökohtaisia ratkaisuja osaamisen osoittamiseksi näytöissä
  • yksilöllistä tukea, neuvontaa tai ohjausta elämäntilanteisiin liittyvissä asioissa ja ohjaamista soveltuvan palveluverkoston piiriin

Ammattitaidon arvioinnissa erilaiset oppimisvaikeudet tai puutteellinen kielitaito eivät vaikuta suoritusta heikentävästi. Jos olet erilainen oppija tai tulet toisesta kieli- ja kulttuuritaustasta selvitämme yhdessä, mitä ohjausta tai erityistä tukea tarvitset onnistunutta tutkintoa varten.

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.