Opiskelumuodot ja rahoitus

Ammattiopisto Luovissa aikuiskoulutuksen opiskelumuodot vaihtelevat eri koulutuksissa. Opiskelusuunnitelman laadimme yksilöllisesti yhteistyössä sinun kanssasi henkilökohtaistamiskeskusteluissa.

Lähiopetus voi toteutua päivisin, iltaisin ja viikonloppuisin. Järjestelyihin kohdallasi vaikuttaa esimerkiksi se, mitä opintoja rahoittava tahosi edellyttää opiskelulta tai onko tavoitteenasi olla ainakin osittain palkkatyössä opintojen suorittamisen aikana. Opiskelu voi olla kokopäivätoimista tai sivutoimista esimerkiksi työn ohessa.

Ammattiopisto Luovilla toteutettavan lähiopetuksen lisäksi opintoihin sisältyy etäopiskelua, joka on paikasta riippumatonta. Ammatillisiin koulutuksiin sisältyy myös ohjattua työssäoppimista. Työssäoppimispaikan hankit mahdollisuuksien mukaan itse, mutta ohjausta soveliaan paikan hankinnassa saat myös Luovin asiantuntevilta kouluttajilta tai työhönvalmentajalta.

Toimeentulo opiskeluaikana

Opiskeluajan toimeentuloon vaikuttavat elämäntilanteesi, opiskelumuoto sekä muut tulosi ja etuutesi. Työssäkäyville, työttömille tai uudelleenkoulutusta tarvitseville on tarjolla erilaisia vaihtoehtoja.

Oma tilanne kannattaa selvittää ennen opiskelun aloittamista. Henkilökohtaisen tilanteesi selvittämiseen saat parhaiten tietoa mahdollisen etuuden myöntäjätaholta.

Lisätietoja löydät muun muassa seuraavilta sivustoilta:

Opintopolku: www.opintopolku.fi/wp/valintojen-tuki/opintojen-rahoitus/
Aikuiskoulutustuki ja ammattitutkintostipendi: www.koulutusrahasto.fi
Opintotuki ja kuntoutukseen liittyvät etuudet: www.kela.fi
Omaehtoinen työttömyysetuudella opiskelu: www.te-palvelut.fi

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.