Oppilaitokseen tutustuminen

Tule käymään!

Olet tervetullut vierailemaan tai tutustumaan Luoviin jo ennen opiskelijaksi hakemista. Voit tulla yksin, yhdessä vanhempiesi tai huoltajiesi kanssa tai esimerkiksi opinto-ohjaajasi kanssa. Isommat oppilasryhmät voivat tulla vierailulle yhdessä opettajan kanssa. Luovin yhteyshenkilö voi myös tulla kertomaan opiskelusta esimerkiksi oppilaitosten vanhempainiltaan.

Vierailupäivät

Luovin Liperin ja Oulun yksiköissä on tarjolla kaikille hakemisesta ja opiskelusta kiinnostuneille yleisiä vierailupäiviä. Vierailupäivän aikana osallistut noin kahden tunnin mittaiseen Luovin esittelyyn. Saat lisätietoa opiskelusta Luovissa ja voit tutustua eri koulutuksiin. Saat myös tarvittaessa ohjausta oppilaitokseen hakemiseen. Yleisiin vierailupäiviin ilmoittaudutaan etukäteen. Ilmoittautumislinkit löydät tämän sivun oikeasta reunasta. Vierailuista muille paikkakunnille voit sopia ottamalla yhteyttä haluamasi paikkakunnan yhteyshenkilöön.

Tutustumispäivät

Järjestämme 1-2 päivän mittaisia tutustumispäiviä Luovin eri yksiköihin. Pääasiassa tutustumisia järjestetään valmentaviin koulutuksiin (VALMA ja TELMA). Tutustumispäivien aikana saat tietoa opiskelumahdollisuuksista Luovissa. Pääset myös tutustumaan opiskelijaryhmän mukana opiskeluun sekä opiskeluhyvinvoinnin palveluihin. Tutustujilla on voimassa tapaturmavakuutus tutustumispäivien ajan.

Täytä hakemus tutustumaan 1-2 päiväksi sähköisesti koulutuskalenterissa kohdasta Koulutuskokeilut ja tutustumiset. Hyväksy käyttöehdot, niin pääset täyttämään lomakkeen. Hakemuksen saavuttua otamme sinuun yhteyttä ja sovimme tutustumisesta tarkemmin.

Opettajien TET -jakso

Tule Ammattiopisto Luoviin Ouluun tai Muhokselle 1-5 päiväksi tutustumaan opetukseen, ohjaukseen ja eri oppimisympäristöihin. Jakson aikana voit toiveesi mukaan:

  • Saada ajantasaista tietoa eri ammatteihin liittyvistä ammattitaitovaatimuksista
  • Saada tietoa, kuinka ammatillista erityisopetusta toteutetaan käytännössä yksilöllisten opintopolkujen toteutumiseksi. Saat kokemuksen, kuinka yhteisten aineiden oppitunnit voidaan integroida ammatillisiin opintoihin.
  • Saada tietoa mitä valmiuksia ammatillisessa koulutuksessa odotetaan
  • Saada tietoa valintaperusteista ammatilliseen erityisopetukseen ja kokemuksia ammattiin opiskelusta
  • Vahvistaa näkemyksiäsi VALMA ja TELMA koulutuksista
  • Luoda uusia kontakteja ammatillisessa erityisopetuksessa toimivien kanssa
  • Ottaa mukaasi erityisopetuksen vinkkejä omaan työhösi.

Räätälöimme juuri sinulle sopivan jakson toivomustesi mukaan. Mikäli kiinnostuit, ole yhteyksissä, niin lähdetään järjestelemään juuri sinulle sopiva jakso.

Oulu: Opintoneuvoja Maritta Sauvola, p 040 319 3093, maritta.sauvola@luovi.fi
Muhos: Opinto-ohjaaja Kaisa Posti, 040 319 3043, kaisa.posti@luovi.fi ja opinto-ohjaaja Annaliisa Järvikivi, 040 319 3892, annaliisa.jarvikivi@luovi.fi

Voit myös pyytää Luovin työntekijää mukaan tapahtumiin

Tarvittaessa voimme tulla kertomaan koulutuksista, hakemisesta ja opiskelusta Luovissa, esimerkiksi peruskouluihin, vanhempainiltoihin, muihin oppilaitoksiin, työpajoille ja erilaisiin tapahtumiin.

Tilaa VirtuaaliVartti opinto-ohjauksen tunneille

Opinto-ohjaajille suunnattu VirtuaaliVartti on vuorovaikutteinen ja helppokäyttöinen opinto-ohjauksen palvelu perusasteen opoille opinto-ohjauksen tunnille. Luovin opo kertoo videoneuvottelussa koulutustarjonnasta ja opiskelusta ammatillisessa erityisoppilaitoksessa sekä vastaa kysymyksiin. VirtuaaliVarttia varten tarvitset tietokoneen, internet-yhteyden, kaiuttimet ja kameran. Opomme Tiina Mikkola (puh. 040 319 3973) ja Maarit Mäntynen (puh. 040 319 3717) kertovat mielellään lisää ja neuvovat tarvittaessa teknisessä toteutuksessa. VirtuaaliVartti on tilattavissa: hakutoimisto(a)luovi.fi.

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.